Swedish Match förvärvar Bogaert Cigars

• Produktportföljen består av maskintillverkade cigarrer och cigariller
• Huvudmarknaderna är Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Belgien
• Inkluderar varumärkena Bogart och Hollandia, samt private label-tillverkning
• Produktion i Belgien och Indonesien
• Årlig försäljning om ca 20 MEUR

Swedish Match har träffat avtal om förvärv av Bogaert Cigars, ett privatägt cigarrföretag som har tillverkat cigarrer sedan 1937. Bolagets huvudkontor ligger i Belgien med produktionsenheter i Jabbeke, Belgien och i Pasuruan, Indonesien. Bogaert har en årlig försäljning på ca 20 MEUR, och ca 600 anställda. Den årliga produktionsvolymen är ca 270 miljoner cigarrer.

Bogaerts produktportfölj består av maskintillverkade cigarrer/cigariller under egna varumärken (Bogart och Hollandia) samt private label cigarrer/cigariller. De främsta marknaderna är Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Belgien, som tillsammans står för mer är 90 procent av bolagets försäljning.

Avtalet innebär att Swedish Match förvärvar 100 procent av aktierna i Bogaert Cigars NV (produktion och försäljning/marknadsföring i Belgien) och PT Java Cigar Manufacturing (produktion i Indonesien).

”Vi är glada att kunna göra detta förvärv” säger Sven Hindrikes, VD och Koncernchef i Swedish Match. ”Bogaerts cigarrverksamhet passar väl in i vår organisation och ger Swedish Match tillfälle att utöka produktportföljen och att öka sin närvaro i snabbt växande segment på flertalet viktiga europeiska marknader.”

Köpeskillingen har inte tillkännagivits.
____________

Swedish Match är en global koncern med ett brett sortiment av marknadsledande varumärken inom rökfri tobak, cigarrer, piptobak och tändprodukter. Rullande tolvmånadersomsättning till och med mars 2007 uppgick till 12 622 MSEK. Aktien är noterad på Stockholmsbörsen (SWMA).
____________

Swedish Match AB (publ), SE-118 85 Stockholm
Besöksadress: Rosenlundsgatan 36, Telefon: 08 658 02 00
Organisationsnummer: 556015-0756
www.swedishmatch.com



Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com

Följande filer finns att ladda ned:


PDF