Swedish Match kommentar till pressmeddelande från Europeiska kommissionen

Som framgår av ett pressmeddelande idag från Europeiska kommissionen har EU:s bedrägeribekämpningsbyrå, OLAF, överlämnat en rapport till Europeiska kommissionen. Av rapporten framgår bland annat att Swedish Match har lämnat in en anmälan om att bolaget mottagit ett förslag om att mot ersättning påverka utkomsten av Europeiska kommissionens nu pågående översyn av tobaksdirektivet. Tobaksdirektivet reglerar försäljningsförbudet för svenskt snus inom EU, med undantag för Sverige.

Till det inträffade och den utredning som nu är avslutad lämnar Swedish Match följande kommentarer:

–      Swedish Match ser mycket allvarligt på det inträffade. Händelsen anmäldes skyndsamt till Europeiska kommissionen, och bedrägeribekämpningsbyråns rapport har bekräftat att det fanns grund för anmälan och att en omfattande undersökning har genomförts.

–      Swedish Match utgår från att Europeiska kommissionen framgent kommer att säkerställa en rättsäker och transparent process för framtagandet av det förslag till tobaksdirektiv som väntas i höst.

–      Swedish Match utgår från att väl underbyggda vetenskapliga fakta rörande snusets egenskaper, som inbegriper dokumenterat väsentligt lägre hälsorisker än de i EU tillåtna cigaretterna, får gehör i en fortsatt fungerande rättssäker process för framtagandet av ett nytt tobaksdirektiv.

För vidare medieförfrågningar:

Sverige:

Johan Wredberg

johan.wredberg @swedishmatch.com

Mobile: +46-73-0279343

Norge:

Nils Erlimo

nils.erlimo @swedishmatch.com

Mobile: +47-920-85814

International:

Rupini Bergström

 rupini.bergstrom @swedishmatch.com

Mobile: +46-70-5402892
_________

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer marknadsledande varumärken inom produktområdena Snus, Andra tobaksprodukter (amerikanska massmarknadscigarrer och tuggtobak) samt Tändprodukter (tändstickor och tändare). Välkända varumärken är General (svenskt snus), Longhorn (amerikanskt snus), Red Man (tuggtobak), White Owl (cigarrer), Cricket (tändare) och Fiat Lux (tändstickor). Koncernens produkter säljs över hela världen med tillverkning i sex länder. Koncernens globala nettoomsättning var 12 205 MSEK under tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2012. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA).
_________

Swedish Match AB (publ), Box 7179, 103 88 Stockholm
Besöksadress: Västra Trädgårdsgatan 15. Telefon: 08 658 0200
Organisationsnummer: 556015-0756
www.swedishmatch.com



Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/swedish-match/r/swedish-match-kommentar-till-pressmeddelande-fran-europeiska-kommissionen,c9319886

Följande filer finns att ladda ned:


PDF