Reviderad framtidsutsikt för cigarrer i USA

I halvårsrapporten januari-juni 2013 stod följande uttalande i framtidsutsikten:

För helåret 2013 förväntar vi oss ökad nettoomsättning och ökat rörelseresultat för cigarrer i USA, främst till följd av stark volymtillväxt. På grund av de marknadsåtgärder som nu planeras för att möta den ökade konkurrensen, är dock vinsttillväxten mer osäker och förväntas vara mer modest.

Under de senaste månaderna har konkurrensen för cigarrer i USA intensifierats ytterligare, vilket har medfört lägre volymer och rörelseresultat än förväntat för vår amerikanska verksamhet för massmarknadscigarrer under det tredje kvartalet.

Till följd av denna utveckling förväntar vi oss att rörelseresultatet under det tredje kvartalet för produktområdet Andra tobaksprodukter blir 50-60 MSEK lägre än rörelseresultatet för det tredje kvartalet föregående år. Rörelseresultatet för produktområdet Andra tobaksprodukter för helåret 2013 kommer också att bli lägre än 2012 som följd av nedgången för massmarknadscigarrer.

_________

För information, var vänligen kontakta:

Emmett Harrison, Senior Vice President Corporate Communications and Sustainability
Kontor 08 658 0173

_________

Informationen är sådan som Swedish Match AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers-marknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 oktober 2013 kl. 08.15 (CET).
_________

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktområdena Snus, Andra tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt Tändprodukter (tändstickor och tändare). Välkända varumärken är General (svenskt snus), Longhorn (amerikanskt snus), White Owl (cigarrer), Red Man (tuggtobak), Fiat Lux (tändstickor) och Cricket (tändare). Koncernens produkter säljs över hela världen med tillverkning i sex länder. Koncernens globala nettoomsättning var 12 558 MSEK under tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2013. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA).
_________

Swedish Match AB (publ), Box 7179, 103 88 Stockholm
Besöksadress: Västra Trädgårdsgatan 15. Telefon: 08 658 0200
Organisationsnummer: 556015-0756
www.swedishmatch.com



Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/swedish-match/r/reviderad-framtidsutsikt-for-cigarrer-i-usa,c9480221

Följande filer finns att ladda ned:


PDF